top of page
Yazarın fotoğrafıFzt. Mustafa Samur

Skolyoz Hakkında Yanlış Bilinenler



Skolyoz Hakkında Yanlış Bilinenler

❎ Skolyoz sadece çocuklarda görülür.

✅ Skolyoz insanların herhangi bir yaşında ortaya çıkabilir. Ancak, çocuklar ve gençler büyüme ve gelişme aşamasında olduklarından, skolyoz vakalarının büyük çoğunluğu bu yaş grubunda görülür.

❎ Skolyoz sadece kadınlarda görülür.

✅ Skolyoz hem kadın hem de erkeklerde görülebilir. Ancak, kadınlarda daha sık görülür ve ayrıca daha ileri derecelere ulaşabilir.

❎ Skolyoz tedavi edilemez.

✅ Skolyoz tedavi edilebilir. Tedavi seçenekleri arasında takip, egzersiz, korse tedavisi ve cerrahi bulunmaktadır. Erken tanı ve tedavi, daha iyi sonuçlar sağlar.

❎ Skolyoz sadece duruş bozukluğu olarak görülmelidir.

✅ Skolyoz sadece duruş bozukluğu olarak görülmemelidir. İleri durumlarda solunum problemlerine, sindirim problemlerine, kalp ve akciğer fonksiyonlarında bozukluklara ve ağrıya neden olabilir.

❎ Skolyoz her zaman cerrahi müdahale gerektirir.

✅ Skolyozun tedavisi, durumun derecesine, hastanın yaşına ve diğer faktörlere bağlıdır. Daha hafif vakaların çoğu, egzersiz veya korse tedavisi ile tedavi edilebilir. Ancak, daha ciddi vakalarda cerrahi müdahale gerekebilir.


Makalemizin sonuna geldik. Dilerseniz https://www.rebodytr.com bağlantısından ana sayfaya dönüş sağlayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için iletişim kanallarımızdan bizimle irtibata geçmeyi ihmal etmeyiniz.

Comments


Rebody Göktürk İletişime Geç

Daha Fazla Bilgi Almak İçin Lütfen Bizimle İletişime Geçin

bottom of page