top of page
Yazarın fotoğrafıFzt. Mustafa Samur

Klinik Pilatesin Temel İlkeleri



Klinik Pilatesin Temel İlkeleri

🔸 Kontrol: Her hareketinizi bilinçli bir şekilde yapmaya odaklanın. Vücudunuzun her parçasını hissedin ve hareketleri sırasında kontrolünüzü kaybetmeyin.



🔸 Core Stabilizasyon: Pilateste core olarak adlandırdığımız karın, bel ve kalça bölgesini güçlendirerek vücudunuzun stabilitesini artırabilirsiniz. Core kaslarınızı aktive edin ve tüm hareketlerde core gücünü hissedin.



🔸 Esneklik: Esneklik, Pilatesin önemli bir parçasıdır. Esneklik kazanmak için düzenli olarak germe egzersizleri yapın ve vücudunuzu esnetmeye özen gösterin.



🔸 Doğru Nefes: Pilateste doğru nefes almak çok önemlidir. Nefesinizi düzenleyerek hareketlerinizi daha etkili hale getirebilirsiniz. Nefes alırken kaburga kemiklerinizi genişletin ve nefes verirken kaslarınızı sıkıştırın.



🔸 Konsantrasyon: Pilatesi yaparken zihninizi hareketlere odaklayın. Her hareketi bilinçli bir şekilde yapmak için konsantre olun. Hareketlerinizi kontrol etmek ve vücudunuzla bağlantı kurmak için zihinsel olarak mevcut olun.



Bu temel ilkeleri uygulayarak Klinik Pilates alanının sunduğu birçok faydadan yararlanabilirsiniz. Daha iyi postür, denge, esneklik ve güç kazanmanızı sağlar. Ayrıca, rehabilitasyon sürecindeki kişilere yardımcı olabilir ve yaşam kalitenizi artırabilir.



Eğer siz de bedeninizi güçlendirmek ve daha sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsanız randevu için bize ulaşın🌟


Makalemizin sonuna geldik. Dilerseniz https://www.rebodytr.com bağlantısından ana sayfaya dönüş sağlayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için iletişim kanallarımızdan bizimle irtibata geçmeyi ihmal etmeyiniz.

Commentaires


Rebody Göktürk İletişime Geç

Daha Fazla Bilgi Almak İçin Lütfen Bizimle İletişime Geçin

bottom of page