top of page
Yazarın fotoğrafıFzt. Mustafa Samur

Kayropraktik Nedir?



Kayropraktik Nedir?

Kayropraktik Nedir?

Kayropraktik, vücudun doğal iyileşme yeteneklerini kullanarak eklem ve kas sisteminin işlevlerini geri kazanmaya yönelik bir tedavi yöntemidir.Bu tedavi yöntem eklemlerin ve kasların doğal hareketlerini teşvik eder, vücudun doğal denge ve dengelenme mekanizmalarını kullanır.Özellikle omurga üzerine yapılır ve esas amacı omurgayı hareketlendirmek, omurganın dizilim bozukluğunu gidermek ve vücudun fonksiyonlarını düzenlemektir.

Kayropraktik yönteminde kas iskelet sistemine müdahale edilir ve sinire olan baskılar giderilmeye çalışılır.Yöntemin ağrıları azaltma, eklem hareket açıklığını arttırma, kas gücünü arttırma, sinir sistemi fonksiyonunu düzeltme, vücudun doğal denge ve dengelenme mekanizmalarını teşvik etme, bağ doku esnekliğini arttırma ve solunum ve dolaşım sistemi fonksiyonlarını düzeltmektedir.


Makalemizin sonuna geldik. Dilerseniz https://www.rebodytr.com bağlantısından ana sayfaya dönüş sağlayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için iletişim kanallarımızdan bizimle irtibata geçmeyi ihmal etmeyiniz.

Comments


Rebody Göktürk İletişime Geç

Daha Fazla Bilgi Almak İçin Lütfen Bizimle İletişime Geçin

bottom of page