top of page
Yazarın fotoğrafıFzt. Mustafa Samur

Duruş Bozukluğu Nedir? Nasıl Meydana Gelir?



Duruş bozukluğunun nedenlerini öğrenin ve doğru duruş için rehber alın. Sağlıklı bir yaşam için hemen okuyun!

Duruş Bozukluğu Nedir? Nasıl meydana gelir? Duruş bozuklukları çağımızda cinsiyet ayrımı, yaş ayrımı göz etmeksizin bir çok insanın sıkıntı çektiği bir sorundur. Duruş bozukluğu bir nevi omurga sorunu da sayılır.



Skolyoz, kifoz gibi sorunlar halk arasında en çok bilinen ve en çok rastlanan duruş bozukluklarındandır ve omurga hastalığı sayılmaktadır.



Duruş bozuklukları ciddiye alınması gereken rahatsızlıklardır. Duruş bozukluğu tespit edildikten sonra hızlı bir şekilde tedavi aşamasına geçilmelidir çünkü bir duruş bozukluğu başka bir duruş bozukluğunu tetiklediği için geç kalındığı takdirde kas ve iskelet sistemi giderek sağlığını kaybeder.


Duruş Bozukluğu Nasıl Meydana Gelir?


  • Duruş bozukluğuna sebep olan nedenler ağırlıklı olarak kişinin küçük yaşlardan itibaren edindiği alışkanlıklarla ilişkilidir.

  • Uyku pozisyonu duruş bozukluğunun gelişmesinde rol oynayabilir.

  • Günümüz koşullarında özellikle teknolojik aletlerin sık kullanılması ve masa başı işlerde çalışılması da duruş bozukluklarının yaygın nedenleri arasındadır.

  • Görüşme esnasında telefonu baş ve omuz hizasında tutmak için alınan pozisyon ya da tablete bakarken uzun süre kafayı öne eğmek kasların fazla gerilmesine neden olabilir. Bu tip hatalı duruşlar baş ağrısına ve omurga problemlerine neden olabilir.

  • Yanlış numaralı gözlük kullanımı veya gözleri bozuk olduğu halde gözlük takmayıp, bilgisayar ya da telefona aşırı yaklaşarak bakmaya çalışmakta duruş bozukluğuna neden olabilmektedir. Bu durumda olan danışanlarımıza göz kontrolünden geçmelerini tavsiye ediyoruz.

  • Vücudun üst bölümünün ileriye, kalça kısmınınsa geriye doğru çekilerek uzun süre ayakta durulması, çeşitli duruş bozukluklarının meydana gelmesindeki bir diğer nedendir. Zira dikey konumda olması gereken vücut çizgisi, kötü duruş nedeniyle bozulur.

Günlük yaşam aktivitelerindeki duruş pozisyonlarının fizyoterapistler eşliğinde düzenlenmesi gerekmektedir.


Makalemizin sonuna geldik. Dilerseniz https://www.rebodytr.com bağlantısından ana sayfaya dönüş sağlayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için iletişim kanallarımızdan bizimle irtibata geçmeyi ihmal etmeyiniz.

Comentarios


Rebody Göktürk İletişime Geç

Daha Fazla Bilgi Almak İçin Lütfen Bizimle İletişime Geçin

bottom of page